Túrógombóc édes tejfölben sütve

ekkor

 

 

A hagyományos, mindenki számára ismert és kedvelt túrógombóc után jöjjön egy másik, nem annyira ismert változat. Sokkal finomabb, vagy legalábbis hasonlóan finom! Kevésbé macerás elkészíteni, mint a másik túrógombócot. Melegen, frissen a legjobb, de ami még jó pont neki, hogy másnap sem keményedett meg a gombóc, hanem melegítés után ismét kifogástalan volt. 
Szóval ez a túrógombóc szerintem zseniális! 🙂 

Hozzávalók 4 főre:

  • 0,5 kg túró
  • 1 db nagyobb zsemle
  • kb. 1,5 dl tej
  • 3-4 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja

A szószhoz: 

  • 1 nagy pohár (315 g) tejföl
  • 4 ek cukor
  • 1 db tojás
  • 1 cs vaníliás cukor

További hozzávalók:

  • 2 ek vaj
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • kb. 1 ek cukor

Elkészítés:

A szikkadt zsemlét a tejbe áztatjuk, amikor felszívta a tejet, kicsavarjuk és hozzáadjuk a többi hozzávalót, a túrót, a cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat. Végül a tojást és a zsemlemorzsát is. Alaposan összekeverjük. Egy hosszúkás jénait vajjal kikenünk és nagy gombócokat készítünk a masszából, majd a jénaiba sorban lerakjuk őket. A szósz hozzávalóit (tejföl, cukor, vaníliás cukor, tojás) elkeverjük és leöntjük a gombócokat vele. 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt megsütjük. Közben egy serpenyőben vajat, zsemlemorzsát, cukrot teszünk és kevergetve megpirítjuk. A megsült túrógombócot megszórjuk a pirított zsemlemorzsával és már tálalhatjuk is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.