Skip to content

Tonhalas penne tészta

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ha szereted a tonhalat, akkor ideális neked ez az egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom olasz tésztaétel!
Alig több, mint fél óra alatt kész, és a főzésidő nagy részében nem kell vele foglalkozni, így bármikor egy gyors, de tökéletes vacsora kiváló alapja lehet!

@szilviamalmos fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal weboldalam: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztronómia #gasztroblogger #egyszerurecept #receptvideó #gasztroblog #recept #tonhal #tonhalastészta ♬ Lily – Alan Walker & K-391 & Emelie Hollow



Hozzávalók 4 főre:

  • 500 g passzírozott paradicsom, vagy paradicsom püré
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db nagyobb paradicsom
  • 3 ek olivaolaj
  • 1 doboz tonhal darabolt (185 g)
  • 40 dkg penne tészta
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 kk őrölt bazsalikom
  • 1 tk oregánó
  • fél csokor friss petrezselyemzöld
  • friss bazsalikom
  • 5 dkg parmezánsajt

 

 

 

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Az olivaolajon néhány perc alatt közepes lángon megpároljuk a hagymát, majd a fokhagymát is hozzáadjuk. Kevés pirítás után a passzírozott paradicsomot is hozzákeverjük. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. A felkockázott friss paradicsomot is a szószhoz adjuk. Fedő alatt kis lángon pároljuk körülbelül 20 percig. Ez idő alatt a tésztát az előírásnak megfelelően megfőzzük, al dentére, vagyis haraphatóra. A lényeg, hogy ne főzzük túl!
A petrezselyemzöldet és a bazsalikomot durvára aprítjuk és a szószhoz keverjük. Leszűrjük a tonhalkonzervet, egy villával meglazítjuk és az ételhez adjuk.
A tésztát elkeverjük a raguval és ízlés szerint reszelt parmezánnal tálaljuk.
A tonhalas tészta titka, maga az egyszerűség!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük