Tejszínes gombás csirkeragu spagettivel

ekkor

 

Egyszerű fogás, gyorsan elkészül, de nagyon finom!
A tejszín íze tökéletesen harmonizál a gombáéval. Készíthetjük csiperkével – ahogyan én most -, de ha a piacon találsz esetleg rókagombát, az még jobb választás lehet. Aki nem szereti a csirkemellet, sertéscombból is készítheti.

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 60 dkg csiperke gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 ek olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tk szárított kakukkfű
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1,5 – 2 dl tejszín
  • 2 ek liszt
  • 50 dkg spagetti, vagy más egyéb tészta

 

Elkészítés:

A vöröshagymát finomra aprítjuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal és a kakukkfűvel. A zúzott fokhagymát is belekeverjük.  Körülbelül 15 perc után hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Kevés vizet adunk hozzá (a gomba is fog levet engedni), majd lefedve készre pároljuk, hogy a hús és a gomba is megpuhuljon. A tejszínt kikeverjük a liszttel és a forró raguból pár kanállal hozzákeverünk, majd besűrítjük vele az ételt. Rövid idő alatt összeforraljuk.
Spagettivel vagy más egyéb tésztával, akár rizzsel is tálalhatjuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.