Skip to content

Sült paprika krémleves

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ez a krémleves igazán különleges, mert a kápiapaprikának a sütés jól kiemeli az intenzív ízét. Ameddig a paprikák sülnek a sütőben, addig egy lábasban már elkészíthetjük a leves alapot.
A leves mellé fűszeres kenyérrudakat sütöttem, ami tökéletesen passzolt hozzá.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg kápiapaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • fél dl száraz fehérbor
  • 2 ek mascarpone
  • 1 dl habtejszín
  • só-, bors ízlés szerint
  • 2 ek olivaolaj
  • 1,5 liter zöldségleves

A kenyérrudakhoz:

  •  4 ek olivaolaj
  • 4 szelet toastkenyér
  • 1 csipet só
  • szárított zöldfűszerek vegyesen ízlés szerint (oregánó, bazsalikom, kakukkfű, stb.)

 

 

Elkészítés:

A paprikák csumáját kiszedjük, majd félbevágjuk és egy tepsibe sorakoztatjuk őket. 200 fokos sütőben, körülbelül 35 percig sütjük, majd amikor kissé kihűlt, akkor lehúzzuk a héját. A vöröshagymát kockára vágjuk és az olivaolajon üvegesre dinszteljük. Ezután ráöntjük a bort és pár percig forraljuk, majd hozzáadjuk a megpucolt paprikákat is. Felöntjük a zöldséglevessel és lefedve körülbelül 20 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt is. A tűzről félrehúzzuk és egy botmixerrel pürésítjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül belekeverjük a mascarponét.
Elkészítjük a kenyérrudakat: a kenyerek héját levágjuk és hasábokat vágunk. Egy serpenyőbe kevés olivaolajat teszünk, majd hozzáadjuk a fűszereket és kevés sót. Kicsit megpirítjuk, majd beletesszük a kenyérrudakat és enyhén megpirítjuk őket. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.
Az elkészült levesünket, fűszeres kenyérrudakkal tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük