Skip to content

Sonkás melegszendvics torta

Print Friendly, PDF & Email

 


Egy igen egyszerű, de mégis nagyon ötletes, szemet gyönyörködtető, gusztusos és ízletes reggeli vagy vacsora. 
Természetesen itt is csak a képzeleted szabhat határt. Ez egy alap recept, tetszőleges felvágottal, illetve zöldségekkel, vagy más ízvilágú sajttal is variálhatod.


Hozzávalók 4-5 főre:

  • 2 db zsúrkenyér (kb. 0,5 kg)
  • 4 tojás
  • 3 db paradicsom
  • 20 dkg trappista sajt
  • 30 dkg sonka
  • 10 dkg vaj
  • kb. 1 dl tej
  • só-, bors ízlés szerint
  • 0,5 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:


Először is a kenyeret felszeleteljük és vékonyan mindegyiket megkenjük a vajjal. Egy köralakú sütőformát (pl. pite) vajazzunk ki és a kép szerint helyezzük bele a kenyérszeleteket. A körbe rakott kenyérszeletek közé mindenhová tegyünk egy szelet sonkát és egy szelet paradicsomot:

 

A tojásokat verjük fel és keverjük el a tejjel. Ízesítsük sóval, borssal. Majd ezt a tojásos keveréket óvatosan csorgassuk rá egyenletesen a sütőformában lévő kenyerekre. A sajtot reszeljük le és szórjuk meg a „torta” tetejét:

 

Ezután 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Fontos, hogy a kenyerek ropogósak legyenek! Én friss petrezselyemzölddel megszórtam tálalás előtt.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük