Skip to content

Snidlinges burgonyakrém leves

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ennél egyszerűbb leves nem sok létezik, ráadásul nagyon finom! Selymes a tejszíntől, tartalmas és melegít, mégsem nehéz étel.

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1.5 l zöldségleves alaplé
  • 1 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 cs snidling

 

 

Elkészítés:

A vajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát. A megtisztított, kockára vágott burgonyát hozzáadjuk, majd felöntjük a zöldséglevessel és puhára főzzük. A tűzről levéve összeturmixoljuk. Ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint. A tűzre visszahelyezzük, majd a tejet és a tejszínt is beleöntjük és egyet rottyantunk rajta. Apróra vágott metélőhagymával megszórva tálaljuk.  Pirított kenyérkockákat kínálunk hozzá.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük