Rozmaringos kacsaragu spenótos tagliatellével

ekkor

 

 

 

Tökéletes hétvégi, illetve ünnepi fogás!
A vörösboros kacsaragu ízgazdagsága valami fantasztikus.

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 db kacsacomb
  • 2 db vöröshagyma
  • só-, bors ízlés szerint
  • 2,5 dl csirkehúsleves alaplé

A raguhoz:

  • 1 ek kacsazsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 6 ek paradicsompüré
  • 3 ek ketchup
  • 1 doboz (400 g) darabolt paradicsom
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk oregánó
  • 4 ág friss rozmaring
  • 50 dkg tagliatelle tészta (spenótos)
  • parmezán ízlés szerint

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított kacsacombokat egy tepsibe tesszük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az alaplevet aláöntjük. A hagymát cikkekre vágjuk és köré dobáljuk. 160 fokra előmelegített sütőben 2 órán át sütjük. Ezután kivesszük a sütőből és a húsát szálakra bontva letépkedjük, majd félrerakjuk.
A raguhoz a vöröshagymát finomra vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt a kacsazsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsompürét és pár percig pirítjuk, majd felöntjük a vörösborral. A darabolt paradicsomot és a ketcupot is belekeverjük. Ízesítjük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal.
Körülbelül 15 percig pároljuk a ragut, majd a felaprított rozmaringot is beleszórjuk. Néhány perc múlva hozzáadjuk a széttépkedett kacsahúst és újabb 10 perc alatt készre főzzük.
A tésztát ál dentére (haraphatóra, tehát nem túl puhára) főzzük, majd a kész raguval összekeverjük.
Parmezánforgáccsal megszórjuk és már tálalhatjuk is.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük