Ropogós csirkefalatok sütőben sütve pikáns mázban

ekkor

 

 

 

Nem olajban sütjük, hanem a sütőben!
Nagyon egyszerű elkészíteni, mégis különleges, mert ez a pikáns máz, amiben sütés után megforgatjuk, nem mindennapi! Nagyon ízletes étel, most Francia rakott krumplit készítettem hozzá, de hasábburgonyával is szeretjük. 

Hozzávalók 4 főre:

  • 70 dkg csirkemell filé
  • kb. 10 ek liszt
  • 2 db tojás
  • só-, bors ízlés szerint
  • 60 ml tej
  • kb. 10 dkg natúr kukoricapehely

A mázhoz:

  • 3 ek Worchester szósz
  • 3 ek szójaszósz
  • 3 ek barnacukor
  • 4 ek ketchup
  • 1 ek méz
  • 1 tk almaecet
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet fokhagymapor
  • 1 csipet őrölt chilipor

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet körülbelül hüvelykujjnyi darabokra. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálkában felverjük a tojást, amit összekeverünk a tejjel. Egy másik tálba tesszük a lisztet. A harmadik tálba tesszük a durvára tört kukoricapelyhet. A húsdarabokat először a lisztbe forgatjuk, azután a tojásba, végül a kukoricapehelybe. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a bepanírozott csirkedarabokat. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ez idő alatt elkészítjük a mázt: a hozzávalókat egy edénybe öntjük és összemelegítjük. Folyamatos keverés mellett szirupos állagúra sűrítjük. A megsült kis csirkemell falatokat beleforgatjuk az ízletes szószba és már találhatjuk is.

Általában hasábburgonyát készítek mellé, de most Francia rakott krumpli lett a köretem.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.