Skip to content

Őszibarack krémleves

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A forró napok slágere a hideg gyümölcsleves!
Mi más lehetne most a barack szezonban?! Most természetesen friss gyümölcsből, de télen is el lehet készíteni.
Íme egy hűsítő őszibarack krémleves, ráadásul villámgyorsan. Ha hideg krémlevesre vágysz, ezt a zamatos, ízletes barackos variációt ki kell próbálnod! 

 

@szilviamalmos fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal weboldalam: sylviagasztroangyal.hu Hozzávalók 4 főre: 9-10 db őszibarack ( 2 darab aprítva a tetejére ) 2 db fahéjrúd (vagy őrölt fahéj) 2 db vaníliás cukor 2 ek barnacukor 1 csipet só 2 ek méz 2 ek citromlé 2 dl tejszín fél csomag vaníliás pudingpor kb. 0,5 l víz tejszínhab a díszítéshez #fyp #foryou #sylviagasztroangyal #egyszerurecept #oszibarack #gyumolcsleves #gasztroblogger #gasztronómia #recept #receptvideó ♬ Macarena – Los Del Rio



Hozzávalók 4 főre:

  • 9-10 db őszibarack (2 darab aprítva a tetejére)
  • 2 db fahéjrúd vagy őrölt fahéj
  • 2 db vaníliás cukor
  • 2 ek barnacukor
  • 1 csipet só
  • 2 ek méz
  • 2 ek citromlé
  • 2 dl tejszín
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • kb. 0,5 l víz
  • tejszínhab a díszítéshez

 

 

 

Elkészítés:

A barackokat megpucoljuk, a magot eltávolítjuk. 2 darabot apró kockára vágjuk és félretesszük a díszítéshez, tálaláshoz. A többi megmaradt barackot nagyobb darabokra vágva egy fazékba tesszük és kevés vízben a cukrokkal, a sóval és a fahéjrúddal felfőzzük. Ezután a  fahéjrúdat kivesszük belőle és a  tűzről félrehúzva leturmixoljuk. A pudingport kikeverjük a tejszínnel. A tűzre visszahelyezzük az edényt, ízesítjük még a mézzel és  a citromlével majd behabarjuk a gyümölcslevest.
Pár óra alatt lehűtjük és hidegen, felkockázott barack darabokkal és tejszínhabbal tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük