Nutellás kifli

ekkor

 


Ezzel a kiflivel a nagy, nutella kedvelő kisfiam kedvében szerettem volna járni. Korábban sütöttem már nutellás kalácsot, ami szintén nagy kedvence. Be kell valljam, hogy csak úgy eteti magát :), már frissen néhánynak nem tudtam én sem ellenállni.
Így már családi kedvenc lett ez a recept, mert isteni finom, könnyed, pihe-puha és foszlós a tésztája.
Ajánlom sok szeretettel!


Hozzávalók 4-6 főre:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 3 ek tejföl
  • 1 csipet só
  • 2 tojássárgája
  • kb. 20 dkg nutella
 
A kenéshez:
  • 1 db tojás

 



Elkészítés:

Az élesztőt a cukros, langyos tejben, meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet, és a többi hozzávalót is: a csipet sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a lágy vajat és a tejfölt. Alaposan elkeverjük és bedagasztjuk. Meleg helyen körülbelül 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Ezután a tésztát 4 egyforma méretű cipóra osztjuk. Az egyik cipót körülbelül 30 cm-es átmérőjű kör alakúra kinyújtjuk. Alaposan megkenjük nutellával. A második cipót szintén hasonló méretűre kinyújtjuk. Ezt a tésztát a nutellával megkent tésztára helyezzük. Egy pizzavágó segítségével cikkekre vágjuk. (Nekem 2×14 darab lett.)
A szeletek vastagabb végére teszünk egy teáskanálnyi nutellát, és innen kezdve óvatosan feltekerjük. A másik két cipóval megismételjük ezt a műveletet.

A kifliket a felvert tojással megkenjük és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 percig sütjük. A tetejét ízlés szerint porcukorral megszórjuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.