Nutellamisu

ekkor

 

 



A korábbi receptjeim, az Epermisu, Málnamisu, Tiramisu után megszületett a nutellamisu!
Egy pompás, gyorsan elkészíthető, sütés nélküli finomság. Nutella és tiramisu rajongóknak kötelező kipróbálni, amely mindenkit garantáltan levesz a lábáról :).

Hozzávalók 5-6 főre:

  • 4 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 3 ek cukor (illetve ízlés szerint, ha valaki édesebben szereti)
  • 4 ek nutella
  • kb. 1,5 dl tej
  • 15 dkg (kb. 14 darab babapiskóta)
  • 1 ek holland kakaópor
  • 2 ek étkezési keményítő

 



Elkészítés:

A tejet felmelegítjük és hozzáadunk egy evőkanál nutellát. Összekeverjük, majd levesszük a tűzről és egyesével belemártjuk a babapiskótákat. Ezután egy üvegtál alját kirakjuk a lecsepegtetett babapiskótákkal.
Elkészítjük a krémet: a habtejszínt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét. Egy robotgéppel felverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét is. Egy keverőlapáttal óvatosan összeforgatjuk. Ezután a krém felét a babapiskótára simítjuk. A megmaradt nutellás tejhez hozzáadjuk a maradék három evőkanál nutellát és az étkezési keményítőt, majd egy habverővel jól elkeverjük és pár perc alatt összefőzzük. Kihűtjük és a mascarponés krémre öntjük. Végül a tetejére simítjuk a maradék krémet és megszórjuk a kakaóporral. Pár órát a hűtőben pihentetjük tálalás előtt. A maradék nutellás tejet tálaltam mellé, mivel olyan finom és nutellából sosem elég! 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.