Mostoha szelet

ekkor

 

 

Állítólag Csehországban rendkívül népszerű ez a sütemény. Csoki és vanília ízek egyvelege, a tetején pedig tejszínes krémmel.

Hozzávalók 4 főre:

  • 3 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 50 ml olaj
  • 50 ml víz
  • fél csomag sütőpor
  • 120 g rétesliszt
  • 120 g finomliszt
  • 1 ek holland kakaó

Vanília krémhez:

  • 1 csomag főzős vanília puding
  • 4 ek cukor
  • 4 dl tej

Tejszínes krémhez:

  • 1,5 dl habtejszín
  • 2 dl tejföl
  • 2 cs Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor

A tetejére:

  • 50 g étcsokoládé

Kenéshez:

  • 1 ek vaj
  • kevés liszt

 

 

Elkészítés:

Először a tésztát készítjük el: A tojást a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet és az olajat. Ezután hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A kész tésztából az egyharmad részt kivesszük, ehhez adjuk a kakaót. Körülbelül 22×33 cm-es kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a kétharmad rész sima tésztát, majd erre kanalazzuk a kakaóval elkevert tésztát.

Elkészítjük a vaníliás krémet: A tej felét feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot. A tej másik felébe beleszórjuk és elkeverjük a vanília pudingot. A pudingos tejet hozzáöntjük a forró cukros tejhez és sűrű pudingot főzünk belőle. A meleg pudingot egy kanállal rátesszük a tésztára. Egy villa segítségével mindhárom tésztát, nem szabályosan, kicsit összekeverjük. 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tejfölt, és ezt a krémet a sütemény tetejére kenjük. Végül az étcsokit a habra reszeljük és már tálalhatjuk is.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.