Mogyorós Kinderbueno torta

ekkor

 

 

Gyerekes családoknak, édesszájúaknak ajánlom ezt a csupa keksz, tejszín, puding, mogyorókrém és földimogyoró töltésű finomságot.
Vendégségben, családi összejöveteleken garantáltan semmi nem marad ebből a finom süteményből.
A párom szülinapjára készítettem nagy szeretettel, talán ezért is lett olyan finom és aratott nagy sikert 🙂
 
Hozzávalók 28 cm-es tortaformához (7-8 főre):
Az alsó lap hozzávalói:
  • 15 dkg földimogyoró (ebből egy maréknyit félrerakunk a díszítéshez)
  • 2 ek liszt
  • 2 ek háztartási darált keksz
  • 6 db tojásfehérje
  • 6 ek cukor
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 0.5 csomag sütőpor


A krém összetevői:
  • 0,5 liter tej
  • 6 db tojássárgája
  • 3 ek rétesliszt
  • 10 dkg olvasztott étcsokoládé
  • 20 dkg margarin
  • 5 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
Többi réteghez:

  • 20 dkg háztartási keksz
  • 3 dl langyos tej
  • 20 dkg nutella (mogyorókrém)

 

Tetejére:
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • kevés reszelt ét- vagy tejcsokoládé
  • mogyoró
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a cukorral felverjük keményre, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd sütőpapírral bélelt tortaformába (28 cm-es) öntjük, és megszórjuk a durvára vágott mogyoróval.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Amikor kész, a sütőpapírt leszedjük, és még melegen rákenjük a folyós nutellát (mikróban melegítjük, ha szükséges).
A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját csomómentesre keverjük, és lassan hozzáadagoljuk a tejet, és sűrű krémmé főzzük. A tetejét fóliával letakarjuk, és így hagyjuk kihűlni.
Ha a krém kissé kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert cukor és margarin keverékét.
Megfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét.
Ezek után összeállítjuk a tortát: mogyorós-nutellás alap, langyos tejbe forgatott keksz, sárga krém, langyos tejbe forgatott keksz, és végül a csokis krém.
Ha ez kész, hideg helyre tesszük pár órára, ezalatt szépen megdermed és a keksz is megpuhul.
Fogyasztás előtt frissen a tetejére kenjük a felvert tejszínhabot (ízlés szerint akár habrózsával lehet díszíteni), és ráreszelünk egy kevés csokoládét, valamint a félretett mogyoróval díszítjük.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.