Mézes mustáros csirkeragu rizzsel

ekkor

 

Az étel egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. 
A méz és a mustár nagyon jó páros együtt, pikáns és ízletes étel a végeredmény. Szeretem nagyon, isteni fogás.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 6 ek mustár
  • 6 ek méz
  • 1 tk gyömbér
  • 1 kk curry
  • 1 tk bors
  • 1 tk ételízesítő
  • só ízlés szerint
  • 1 ek liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3-4 ek olaj

 

Elkészítés:

A hagymát finomra vágjuk, majd egy serpenyőben az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott vagy csíkokra vágott csirkemellet. Fűszerezzük sóval és ételízesítővel, majd folyamatos keverés mellett közepes lángon addig pároljuk, amíg a hús kifehéredik. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és rácsurgatjuk a mézet. Öntünk bele körülbelül 1 dl vizet és 5-10 percig hagyjuk főni. Végül az ételhez adjuk a mustárt, a curryt, a gyömbért és a borsot is, majd hozzáöntjük a liszttel elkevert tejszínt. Újabb 5-10 perc alatt készre főzzük. Rizzsel tálaltam.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.