Mexikói zöldségekkel töltött karajszeletek bacon köntösben

ekkor

 



A göngyölt húsokban az a legnagyszerűbb, hogy ízletesek és elronthatatlanok.
Pakold tele a hússzeleteket sok finomsággal, jelen esetben vegyes párolt zöldséggel és, hogy még finomabb legyen, tekerd körbe bacon szalonnával!
Gyorsan elkészül és tényleg nagyon finom.


Hozzávalók 4 főre:

  • 8 szelet csont nélküli karaj (kb. 80 dkg)
  • 8 db medvesajt
  • 45 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 8 szelet (15 dkg) bacon szalonna
  • só-, bors-, sertéshús fűszerkeverék ízlés szerint
  • kb. 4 ek olaj
  • 2 ek vaj
  • kb. 1 dl víz

 



Elkészítés: 


A zöldségeket a vajon megpároljuk úgy, hogy még roppanós maradjon. Sóval, borssal fűszerezzük ízlés szerint. A húsokat vékonyra klopfoljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel,  kevés sóval és borssal. A szeletek közepére helyezünk kb. 1 evőkanálnyi párolt zöldséget és 1 darab medvesajtot, majd szorosan feltekerjük, és begöngyöljük egy szelet szalonnával.


A tekercseket egymás mellé helyezzük egy tepsiben, kevés olajjal és vízzel meglocsoljuk. A sütőt 170 fokra előmelegítjük és – ha van légkeveréses sütjük – körülbelül 30 percig fólia alatt. Ezután a fóliát eltávolítjuk és 180 fokon, alsó-felső fokozaton sütjük még körülbelül 40 percig, amíg a hús megpuhul. Ha marad a párolt zöldségből, akkor tálalhatjuk mellé, nálam petrezselymes burgonya készült köretnek.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.