Majonézes friss ropogós saláta

ekkor

 

 

 

Egy újabb finomság a majonézes gyűjteményembe.
Sokszor elhangzott már tőlem, hogy nagyon szeretem ezeket a salátákat. Nagyon finom és gyorsan elkészül. Percek alatt egy isteni vacsorát lehet összedobni. Ha nincs mellé éppen húsféle, akkor általában valamilyen ízletes sonkát veszek és azt kockázom a tetejére. De így hús nélkül is isteni. Próbáljátok ki ti is, nem fog csalódást okozni!

Hozzávalók 4 főre:

  • 20 dkg saláta keverék (jégsaláta, endívia, radicchio, róma saláta, stb.)
  • 20 dkg koktél paradicsom
  • 1 csomag retek
  • fél kígyóuborka
  • 4 db tojás
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 adag tartármártás

 

 

 

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük. Amikor kihűlt, akkor az egyik tojást gerezdekre vágjuk, a maradékot pedig lereszeljük. Elkészítjük a házi tartármártást. A salátát elosztjuk négy darab tányéron. Az uborkát és a retket felaprítjuk, a koktél paradicsomot félbevágjuk. A salátát megszórjuk retekkel, uborkával és paradicsommal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk a majonézes mártással és meghintjük a lereszelt főtt tojással. Mindegyik saláta tetejét egy főtt tojás gerezddel díszítjük.
Önálló fogás lehet, vagy akár egy könnyű nyári vacsora. Illetve sült húsok, fasírt mellé is ajánlom, azoknak akiknek a saláta mellé kell valami hús. Ilyen vagyok én is, nálam fasírt volt hozzá.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük