Kókuszgolyó

ekkor

 



A gyerekek egyik kedvence, sőt még szeretnek is besegíteni az elkészítésébe. 
A kókuszgolyókat ízesíthetjük rummal, rum aromával, kávéval, meggylével és a közepébe tehetünk akár rumos meggyet is. A kókuszgolyó készítés legfontosabb alapanyaga a háztartási keksz, amelyet régen kézzel tördeltünk, de ma már szerencsére kapható darált kivitelben is. Így lerövidült a desszert elkészítésének ideje. Csak pár perc az összeállítása, ezért remek választás, ha egy kis gyors édességre vágyunk. 

Hozzávalók 6 főre:

  • 50 dkg háztartási keksz
  • 7 ek holland kakaópor
  • kb. 1 dl rum illetve rum aroma
  • 1 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • kb. 7 ek sárgabarack lekvár
  • 5 dkg kókuszreszelék

 

 

 



Elkészítés:

A darált háztartási kekszbe belekeverjük a kakaóport és a cukrot. Hozzáadjuk a rumot, a tejet és a lekvárt. Jól összedolgozzuk. Vizes kézzel diónyi golyókat formázunk belőle és a kókuszreszelékben megforgatjuk. Fogyasztás előtt érdemes kicsit behűteni.


Tipp: Aki kedveli a meggyet, egy szemet tehet a közepébe, nem fogja elrontani!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.