Skip to content

Klasszikus marhahúsos-paradicsomos cannelloni

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A canelloni tulajdonképpen egy tésztarolni, amelynek a belseje üreges. Ezért könnyen megpakolhatjuk mindenféle finomsággal. Próbáld ki többféle töltelékkel is, öntsd nyakon egy finom szósszal és süsd meg! Már készen is van egy mennyei olasz vacsora. Ez a különleges olasz tészta a lasagne alternatívája is lehet.

Hozzávalók 4 főre:

  • 25 dkg canelloni tészta
  • 5 dkg cheddar sajt
  • 10 dkg mascarpone
  • 40 dkg darabolt paradicsom konvzerv
  • 0,5 kg darált marhahús
  • 5 ek olaj
  • só-, bors ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 1 csipet szerecsendió

 

 

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk és megszórjuk a liszttel, majd kissé megpirítjuk. Egy habverővel elkeverjük és több adagban hozzámerjük a meleg tejet. Amikor mártás sűrűségű lett, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és egy csipet szerecsendiót is hozzáadunk. Így elkészült a besamel mártásunk.
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzákeverjük a darabolt paradicsomot és a mascarponét. Sózzuk, borsozzuk és az apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva puhára főzzük a ragut.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat a besamel mártással meglocsoljuk, majd bevonjuk egy réteg húsos raguval. A canelloni tésztákat megtöltjük a raguval, majd a tűzálló tálba tesszük őket, szorosan egymás mellé. A maradék ragut a tésztákra öntjük, majd a mártást is. Végül megszórjuk reszelt cheddar sajttal.

 

 

180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 40 perc alatt megsütjük. Ezután egy keveset pihentetjük, majd tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük