Skip to content

Karfiol finomságokkal tűzdelve

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ez a tűzdelt karfiol egy sokkal izgalmasabb, klasszabb köret (vagy főétel, ki hogyan szereti), mint a végtelenségig elcsépelt szimpla párolt zöldség. Sonka nélkül a vegetáriánusok is fogyaszthatják. Gyorsan elkészül és a kreativitásunkat használva a végeredmény, ízben és látványban is felér egy gasztronómiai műalkotással :).


Hozzávalók 4 főre:

  • 1 fej karfiol
  • 10 dkg gépsonka
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 10 dkg szeletelt ementáli sajt
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 pohár (175 g) tejföl



Elkészítés:


A karfiolt leveleitől megtisztítjuk és alaposan megmossuk. Egy nagyobb fazékba tesszük és annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi. Hozzáadunk 1 teáskanál sót és megfőzzük kb. 15-20 perc alatt. Puha legyen, de ne főjön szét, nehogy a végén a fej szétessen!
Ezután lecsepegtetjük, és egy jénaiba vagy tepsibe helyezzük.

 

 

A szeletelt sonkát és sajtot felgöngyöljük és a karfiol rózsa közé szurkáljuk. A vöröshagymát szeletekre, a kápia paprikát csíkokra vágjuk. Szintén a karfiolba szúrjuk őket.

 

 

 

Tejföllel bekenjük a tetejét, kevés sóval, borssal ízesítjük,

 

 

és a reszelt sajttal megszórjuk.

 

 

Kb. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük. Még melegen, nagyobb szeletekre vágva tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük