Ez egy szuper egyszerű és gyors kakaós csiga recept. Hogyan lehet szuper gyors? 🙂
Mivel nem kelt tésztából van, hanem túrós-olajos-sütőporos tésztából, így valóban gyorsan össze lehet állítani. Az íze nagyon finom és kellemesen puha a tésztája. Másnap (már, ha marad másnapra) reggelire kakaóval, imádjuk.
Hozzávalók 4 főre (kb. 12 darab középméretű csigához):
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg túró
- 5 ek olaj
- fél dl tej
- 10 dkg porcukor
- 1 csipet só
- fél csomag sütőpor
- 3 ek holland kakaópor
- 5 ek porcukor
- 3 ek olvasztott vaj
- 1 ek porcukor
Elkészítés:
A túrót és a porcukrot egy tálba tesszük és robotgéppel krémesre keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olajat. Végül a lisztet elkeverjük a sütőporral és egy csipet sóval. Ezt is a túróhoz adjuk, de már kézzel a túróhoz keverjük, összegyúrjuk. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát (kb. 5 mm vastagságúra) és az olvasztott vajjal megkenjük.
A kakaót elkeverjük a porcukorral és a vajas tésztára szitáljuk. Feltekerjük és kb. 2 cm széles szeleteket, csigákat vágunk belőle. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, egy gáztepsibe sütőpapírt helyezünk. A csigákat a sütőpapírra sorakoztatjuk, és kb. 10-15 percig sütjük a légkeveréses sütőben. (Hagyományos sütőben pár perccel tovább tart!)
Figyelni kell a sütési időre, mert nem jó, ha túl pirosra sütjük, akkor szárazabb lehet a végeredmény és akkor finom igazán, ha még puha marad. Kevés porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp: ízlés szerint más töltelékkel is készíthetjük. Például fahéjjal, dióval, vagy a kókuszos verziót is ajánlom nektek.