Ízletes szaftos tarja mogyoróburgonyával

ekkor

 

 

Szeretem a sült húsokat, mert sokoldalúan lehet felhasználni. Bármilyen körettel, vagy akár főzelék feltétjeként finom fogás varázsolható belőle. Egy-egy ízletes páccal mesés lakomát készíthetünk a legegyszerűbb húsból is. A tarja zsírosabb, mint a karaj, ezért igen csak szaftos pecsenyék készíthetők belőle.
Most így készítettem:

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg csont nélküli sertéstarja
  • 2 ek dijoni mustár
  • 4 ek ketchup
  • 2 ek Worcestershire szósz
  • 5 ek olaj + kb. 4 ek a sütéshez
  • só-, bors ízlés szerint
  • 5 gerezd fokhagyma

 

 

 

Elkészítés:

A húst vastagabb szeletekre vágjuk és a széleit több helyen is bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Az olajat összekeverjük a mustárral, a ketcuppal és a Worcestershire szósszal. A hússzeleteket borsozzuk, majd mindkét oldalukat megforgatjuk a szószban. Ezután a hűtőbe tesszük egy éjszakára. Egy kevés olajat felhevítünk és a sóval meghintett hússzeleteket oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük. Egy tepsibe tesszük és 170 fokos sütőben körülbelül 45 percig sütjük. Félidőben forgassuk meg! A fokhagymát összenyomjuk és bekenjük vele a húsok tetejét. 5 percre visszadugjuk a sütőbe és már tálalhatjuk is. Most mogyoróburgonyát sütöttem mellé.
Természetesen nyáron a grillen is elkészíthető, így talán még finomabb lesz.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.