Skip to content

Húsgolyók sörös cheddar sajtmártásban

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Az ízletes húsgolyókhoz remek választás a sörös, tejszínes sajtmártás. Finom, krémes a szósz és valóban nagyon különleges az ízhatás a sörtől és a cheddar sajttól.

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg darált marhahús
  • kb. 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 mk só
  • 1 mk bors
  • 1 db tojás
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 1 mk fokhagymapor
  • 10 dkg bacon
  • 2 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • kb. 1 dl sör
  • 2 dl főzőtejszín
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 0,5 dl olaj

 

 

Elkészítés:

A darálthúst összekeverjük a zsemlemorzsával, tojással, sóval, borssal és a fokhagymaporral. Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott vöröshagymát is. Készítsünk dió méretű gombócokat belőle.
Az húsgolyók minden oldalát megsütjük az olajon, majd kiszedjük és félretesszük.  A visszamaradt olajon kisütjük a kockára vágott bacon szalonnát, majd hozzáadjuk a vajat és megszórjuk a liszttel. Zsemleszínűre pirítjuk és a sörrel felengedjük. Csomómentesre keverjük és a tejszínt is a mártáshoz adjuk. Pár perc alatt összeforraljuk, és beletesszük az elősütött húsgombócokat is. További 5-10 percig főzzük, amíg teljesen puhák lesznek a húsgolyók. Sóval, borssal ízesítjük ízlésünk szerint. Végül a reszelt cheddar sajtot az ételhez keverjük.
Hasáb burgonyával, vagy burgonyapürével tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük