Hagymás baconös rakott csirkemell spirál burgonyával

ekkor

 

 


A rakott ételek mindig hálásak, mert könnyen, gyorsan és változatosan elkészíthetőek. Most nálam a hús csirkemell volt, de filézett csirkecombból vagy sertéshúsból is szoktam készíteni. A bacon és a hagyma isteni ízt ad neki, a tejföltől és a sajttól pedig nagyon finom szaftos lesz. Sokféleképpen variálható, próbáljátok ki így is, ahogy most tálaltam a családomnak.


Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg bacon
  • 2 db kápia paprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 kis tubus (70 g) Piros Arany csemege paprikakrém
  • 20 dkg trappista sajt
  • 20 dkg gépsonka vagy csirkemell sonka
  • só-, bors-, szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
  • kb. fél dl olaj
  • 1 pohár (150 g) tejföl

Elkészítés:


A megtisztított csirkemellet szétnyitjuk és szeleteljük, majd enyhén kiklopfoljuk. Ízesítjük sóval, borssal, és szárnyas fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben kevés olajon pár perc alatt a hússzeletek mindkét oldalát elősütjük, majd egy tepsibe sorakoztatjuk őket. A sütésből visszamaradt olajjal meglocsoljuk és a Piros Arany krémmel megkenjük a szeleteket. A bacont kockára vágjuk, a hagymát felszeleteljük, a kápia paprikát nagyobb darabokra vágjuk. Ezután a húsra tesszük a hagymaszeleteket, a bacon kockákat, majd a piros kápia paprikát is. Betakarjuk egy-egy szelet sonkával, egy kanál tejfölt elkenünk rajtuk és megszórjuk bőségesen reszelt sajttal.


A sütőt előmelegítjük 180 fokra és körülbelül 40 perc alatt szép pirosra sütjük az ételt. Köretnek spirál burgonyát készítettem mellé, de burgonyapürével is ajánlom nektek.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.