Grillezett zöldséges fokhagymás hústekercsek nyárson

ekkor

 

 

A zamatos, ízletes sültnek nincs párja és nem is bonyolult elkészíteni. Ha van lehetőségünk, akkor grillen süssük a szabadban. Viszont télen sem kell lemondani róla. Ha megkívánjuk, a sütőben egy rácsos tepsiben sütve is elkészíthető.

Hozzávalók 4 főre:

  • 60 dkg csont nélküli sertéskaraj
  • 3 ek mustár
  • só-, bors ízlés szerint
  • 2 db vastagabb sárgarépa
  • 1 db cukkini
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított, szeletekre vágott húst klopfoljuk.  A meghámozott sárgarépát és a megmosott cukkinit egy zöldséghámozóval hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A karajszeleteket sóval, borssal és egy kevés mustárral ízesítjük. Ezután ráfektetjük a cukkini és sárgarépa szeleteket, majd szorosan feltekerjük. Egy éles késsel, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és hármasával nyársakra húzzuk. Megkenjük a zúzott fokhagymával elkevert olajjal. Egy zárható dobozba vagy lefóliázva, néhány órára, de akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni. A nyársakat forró grillen, oldalanként körülbelül 6-7 perc alatt készre sütjük. Én franciasalátával tálaltam. Aki nem szereti, neki ajánlhatok más majonézes salátát is. Válogassatok kedvetek szerint!

 

Recept videóm:

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.