Grillezett vörösboros mustáros tarja

ekkor

 

 

 

A tarja a nyári grillszezon egyik adu ásza, mivel az egyik legkönnyebben és legtöbbféleképpen elkészíthető húsféle. A karajjal ellentétben a tarja akkor se könnyen szárad ki sütés közben, ha csupán frissen fűszerezve sütjük. De szerintem egy ízletes pácolással a húst jobban átjárják az ízek.
Most én ezt a verziót próbáltam ki, valószínűleg nem utoljára :).

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg tarja

A páchoz:

  • 5 ek olaj
  • 5 ek ketchup
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 tk vörösborecet
  • 2 ek mustár
  • 2 ek méz
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 kk bors
  • 1 kk só

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított hússzeleteket enyhén klopfoljuk. A páchoz a megtisztított, nagyon apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon. Ezután hozzáadjuk a mustárt, ketchupot, mézet, vörösborecetet, vörösbort, sót és borsot. Néhány perc alatt sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk.
A hússzeleteket a pácba forgatjuk és egy zárható tetejű edényben egy éjszakát a hűtőben állni hagyjuk. Parázsló faszénen, grillrácson vagy tárcsán, többször megforgatva készre sütjük.
Én most franciasalátával tálaltam. Aki nem szereti, neki ajánlhatok más majonézes salátát is. Válogassatok kedvetek szerint!

 

Recept videóm:

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.