Gombás melegszendvics

ekkor

 

 

Nincs időd vacsorát főzni, de szívesen ennél gyorsan valami meleget? 
Készíts melegszendvicset!
Számtalan variáció létezik, már én is mutattam nektek néhányat és még fogok is. Nálunk nagyon népszerű a melegszendvics, soha nem lehet megunni, rengeteg változatban készítem, kétszer egyforma még sosem sikerült. 
Most gombás krémmel készül, íme:

Hozzávalók 2 főre:

  • 25 dkg csiperke gomba
  • 2-3 dkg vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • só-, bors-, kakukkfű ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 15 dkg trappista sajt
  • 2 db sajtos kifli vagy bagett

Elkészítés:

A vöröshagymát finomra vágjuk és megdinszteljük a vajon. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és megpároljuk. Közben ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel ízlés szerint, és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. Néhány perc párolás után, amikor a gomba megpuhult, rászórjuk a lisztet. Ezután folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, és jól elkeverjük. Kis lángon, kevergetve sűrűre főzzük. A végén belekeverjük még az apróra vágott petrezselyemzöldet is. Picit várunk, hogy kihűljön a krém, majd a félbevágott kifliket bőségesen megkenjük vele. Megszórjuk a reszelt sajttal és a sütőben aranyszínűre sütjük.

 

Tipp: amikor gombapörkölt készül nálam és esetleg marad belőle
(sokszor még nem fordult elő :)) , akkor a maradékból készítek
melegszendvicset. A pörkölthöz adok liszttel elkevert tejfölt, kicsit
összeforralom, hogy jól besűrűsödjön és ezt a keveréket kenem a kifli
vagy kenyér szeletekre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.