Erdeigyümölcsös görög joghurtos pohárkrém

ekkor

 

 

 

Nagy előnye ennek a pohárkrémnek, hogy szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük. Ha nincs otthon friss gyümölcs, fagyasztott erdei gyümölccsel, eperrel, málnával is ugyanolyan finom. Tökéletes egy vacsora lezáráshoz, kellően krémes és gyümölcsös. Villámdesszertnek is megfelel, gyorsan összedobható!

Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg erdei gyümölcs (friss vagy mirelit)
  • 5-7 dkg cukor
  • egy nagy pohár (330 g) görög natúr joghurt
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 1 db citrom
  • 2 tk vanília aroma
  • 1 cs (150 g) piskóta tallér

 

 

 

Elkészítés:

Egy lábasba tesszük a gyümölcsöt (egy keveset félreteszünk a tetejéhez) a cukorral, egy citrom reszelt héjával, egy evőkanál citromlével és összefőzzük. Akit zavarják a magok, leturmixolhatja, én nem szoktam, sőt szeretem, ha kis darabokban érződik a gyümölcs. Az étkezési keményítőt kikeverjük kevés vízzel és a forrásban lévő gyümölcsszószhoz adjuk, besűrítjük vele. A joghurtot a porcukorral, a vanília aromával összekeverjük.  A kekszet durvára törjük.
Jöhet a rétegezés. A poharak aljába teszünk kevés kekszet, erre teszünk egy réteg kihűtött gyümölcsszószt, rájön a joghurtos rész, és így tovább. Addig folytatjuk, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A tetejét néhány szem gyümölccsel díszítjük és jól behűtve tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.