Diós és nutellás szívek

ekkor

 

 

Egy régebbi Kiskegyed konyhában olvastam ezt a receptet, amit most újra elővettem és megsütöttem. Fincsi a diós, de isteni a nutellás is. Lehet legközelebb mákosan is kipróbálom!

Hozzávalók 4 főre:

A tésztához:

  • 2 db tojás
  • 250 g natúr joghurt vagy kefír
  • 10 dkg vaj
  • 7 ek cukor
  • 1 kk só
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg (fél kocka) élesztő
  • 1 dl tej

Diós töltelékhez (8-9 darabhoz):

  • 20 dkg darált dió
  • 3 ek baracklekvár
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 dl tej

Nutellás töltelékhez (3-4 darabhoz):

  • kb. 150 g nutella

A kenéshez:

  • 1 db tojás sárgája

 

 

 

Elkészítés:

A tojásokat egy tálba tesszük és kikeverjük a cukorral és a sóval, majd a joghurtot és az olvasztott vajat is hozzákeverjük. Az élesztőt langyos tejben, meleg helyen felfuttatjuk és a liszttel együtt a tojáshoz adjuk. Lágy, kicsit ragadós tésztát dagasztunk belőle. Akkor jó, amikor a tészta elválik az edény falától, majd kiolajozott tálba tesszük és letakarva, meleg helyen pihentetjük. Néhány óra múlva egy lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk és körülbelül 12 részre vágjuk. A töltelék hozzávalóit (a diót, a cukrot, a lekvárt és a tejet) egy lábasba tesszük, majd kicsit összemelegítjük. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük. A kis tésztadarabokat egyesével vékony, ovális alakúra kinyújtjuk és megkenjük a diós töltelékkel. A megmaradt tésztákat pedig megkenjük a lágy nutellával. Szorosan feltekerjük és kettéhajtjuk őket.

 

A hajtás felőli részen, a végétől körülbelül 1,5 cm-re átvágjuk a tésztát és az így kapott szirmot kifordítjuk.

 

 

 

A tepsibe sorakoztatjuk a szívecskéket. A  tésztát lekenjük a tojás sárgájával:

 

 

20 – 25 perc alatt megsütjük, porcukorral megszórva kínáljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.