Diétás epres görög joghurtos túrótorta

ekkor

 

 

Egy lelkiismeret furdalás nélkül fogyasztható, könnyű, gyümölcsös, joghurtos, túrós finomság!
Nagyon egyszerű az elkészítése, még sütni sem kell. Amikor kicsit felszaladnak rám a kilók, akkor szívesen készítem, akár más gyümölcsökkel is, például málnával, szederrel, ribizlivel, stb.


Hozzávalók 26 centiméteres tortaformához (kb. 6 főre):

  • 75 dkg sovány túró
  • 2 nagy pohár (2×330 g) natúr görög joghurt
  • 50 dkg friss eper
  • 1 db citrom reszelt héja
  • fél db citrom leve
  • 3 csomag (3×20 g) Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
  • 1 ek vanília aroma
  • kb. 5-6 ek folyékony édesítőszer (típus és mennyiség ízlés szerint)
  • 1 csipet só

 

 

Elkészítés:

Az epret megmossuk és néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kockára vágjuk. A túrót egy villával összetörjük és elkeverjük a joghurttal, a citrom levével és héjával, a vaníliával, egy csipet sóval és az édesítővel. (Természetesen tetszés szerint ízesíthetjük akár cukorral is, ha nem kell vigyáznunk a vonalainkra :).)
A túrókrémhez keverjük az epret, majd a zselatin fixet több adagban adjuk hozzá. Alaposan elkeverjük, majd egy hideg vízzel kiöblített tortaformába öntjük, vagy esetleg egy őzgerinc formába. Ezután néhány órára a hűtőbe tesszük, de a legjobb, ha egy teljes éjszakára. Tálalás előtt óvatosan körbelazítjuk a forma oldalát. Egy tányért ráhelyezünk, majd fejjel lefelé fordítjuk és finoman ütögetve kiborítjuk a tortaformából. Már csak annyi dolgunk maradt, hogy a félretett eperrel feldíszítjük. Ha nem diétázunk, akkor frissen felvert tejszínhabot is kínálhatunk mellé.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.