Currys joghurtos tojássaláta

ekkor

 

A neve lehetne akár: Tojássaláta másképpen 🙂
Az egyik kedvenc majonézes salátám, a majonézes tojássaláta után készítettem egy “lightosabb” változatot, amiben nincsen majonéz és tejföl sem. Csupán kevés joghurt, amit a curry pikánsan megízesít. Lehet előétel vagy saláta, akár köretként is fogyasztani egy szelet sült hús mellé, vagy egy ropogós, pirított bagetten tálalni.

Hozzávalók 4 főre:

  • 5 db tojás
  • 5 ek natúr joghurt
  • 1 tk curry por
  • 1 db kisebb alma
  • 1 db kisebb lilahagyma
  • 4-5 db dióbél
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 kk mustár
  • fél csokor petrezselyemzöld

Elkészítés: 

A tojást hideg vízben feltesszük főni, majd forrástól számított 10  perc alatt keményre főzzük. Leöntjük róla a vizet, hideg vízben kihűtjük és megpucoljuk. Apró kockára vágjuk a megmosott almával együtt. A dióbelet  durvára aprítjuk. A joghurtot elkeverjük a curryvel, mustárral, sóval, borssal, majd belekeverjük a tojást, almát, az apróra vágott lilahagymát és a diót. Végül a finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. 
Jól behűtjük és salátaként, köretként bármilyen sült mellé, vagy kissé megpirított kenyérszeleteken akár reggelire vagy vacsorára is tálalhatjuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.