Currys ananászos csirkemell csíkok fusilli tésztával

ekkor

 

 



Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, laktató és nagyon ízletes ebéd. A curry egy jellegzetes ízt ad neki, ami egy ismert, kedvelt indiai ízt jelent az európai ember számára. Az ananász és a tejszín jól passzol hozzá, nagyon finom lesz így együtt. Az Ananászos csirke receptem után próbáljátok ki ezt is:


Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 1 doboz ananász konzerv (340 g)
  • 3 dl tejszín
  • kb. 2 ek currypor
  • kb. 4 ek olaj
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • kb. 1 dl ananászlé (a konzervből)

 



Elkészítés:


Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rádobjuk a csíkokra vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Amikor a hús már megpuhult, hozzáadjuk az ananászkockákat. Ráöntjük a bort és az ananászlevet. Ízesítjük sóval, borssal. A végén a tejszínhez keverjük az étkezési keményítőt és az ételhez adjuk. Pár perc alatt összeforraljuk, ezalatt kissé besűrűsödik, és már tálalhatjuk is.
Köretként bármilyen tészta vagy párolt rizs illik mellé.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.