Csokoládés tejberizs

ekkor

 

 

A kisfiam szereti a bolti tejberizst, néha van a hűtőben nálunk. De, ha csak tehetem, akkor én szeretem készíteni neki. Egy régebbi receptem is neki készült : Tejberizs Fláviónak, imádja és sűrűn nyaggat érte. Valamint szoktam Gyümölcsrizst is készíteni, amire még én is szívesen rábólintok :), ha friss gyümölcsből készíthetem.
Ez a mostani recept egy újabb változat, szintén sikerem volt vele. 


Hozzávalók 4 főre (4 darab kb. 3 dl-es pohárhoz):

  • 1 liter tej
  • 3 dl habtejszín
  • 25 dkg rizs
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6-7 ek cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
A tetejére:
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 tk cukor
  • 1 ek holland kakaópor

 



Elkészítés:

Egy lábasba öntjük a tejet és a tejszínt és kis lángon melegíteni kezdjük. Amikor már majdnem felforr, akkor hozzáadjuk a megmosott rizst, a cukrot, és a vaníliás cukrot. Felforraljuk, majd takaréklángon letakarva, körülbelül 30 perc alatt készre főzzük. Közben időnként megkeverjük. Miután készre főtt, elzárjuk alatta a lángot és még letakarva hagyjuk, hogy a rizsszemek felszívják a tejet és teljesen megpuhuljanak. A csokoládét lereszeljük durvára, vagy késes aprítóval felaprítjuk. A még meleg rizs felét a poharakba kanalazzuk. A tetején elosztjuk a csokit, majd a maradék rizs réteg következik. Szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni.
A 1,5 dl habtejszínt kemény habbá verjük, közben a cukrot is hozzáadjuk. A tejberizs tetejét a tejszínhabbal díszítjük, majd kakaóporral megszórjuk, és egy szem csokidrazséval megkoronázzuk.:)
Hidegen tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.