Csokoládés nutellás torta Anyukámnak

ekkor

 

 

 

Anyukám 67. születésnapjára készült sok-sok szeretettel! ❤
Egyáltalán nem bonyolult, gyorsan elkészül. Csoki és nutella fanoknak kötelező kipróbálni!
Nagyon csokis, nagyon krémes, nagyon puha és nagyon finom! 🙂

Hozzávalók 4 főre (24 cm-es tortaformához):

  • 8 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 7 db tojás
  • 2 ek holland kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek dió

A krémhez:

  • 2 cs főzős csokoládés pudingpor
  • 6 dl tej
  • 8 ek cukor
  • 25 dkg vaj
  • 6 ek nutella
  • 1 ek rum vagy aroma

A tetejére:

  • 15 db roletti
  • 1 dl habtejszín

 

 

 

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóporral és a darált dióval. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukorral. Ezután összeállítjuk a tésztát: a sárgájához hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd óvatosan a tojáshabot. Vigyázzunk, hogy ne törjön össze a hab!
170 fokra előmelegített sütőben (ha van légkeveréses) körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. Sütés közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert összeeshet a tészta! Tűpróbával érdemes ellenőrizni, hogy megsült-e.
Elkészítjük a krémet:  csokipudingot főzünk az előírás szerint a cukorral és a tejjel. Amikor kissé kihűlt, hozzákeverjük a rumot, a nutellát, majd a lágy vajat is.
A tésztát kettévágjuk, megkenjük a krémmel, rátesszük a felső lapot és a maradék krémmel körbekenjük. Roletti ostyarudakkal és tejszínhabbal díszítjük a tortánk tetejét.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.