Csokoládés madártejszelet

ekkor

A csokoládé és a csokoládé puding önmagában is mennyei finomság. Egy módon fokozható: ha süteménnyel kombinálod. Ennél ínycsiklandóbb kombinációt még nem találtak fel, ráadásképpen a tetejét tejszínhabbal megkoronázva.
Íme:


Hozzávalók 6 főre:


A tésztához:

  • 8 db tojásfehérje
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag (12 g) sütőpor

A csokikrémhez:

  • 8 db tojássárgája
  • 5 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag csokoládéízű főzős pudingpor
  • 1 ek holland kakaópor
  • 8 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

A tetejére:

  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


Először elkészítjük a sütemény tésztáját: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, félidőben hozzádolgozzuk több adagban a kristálycukrot és a vaníliás cukrot is. A lisztet elkeverjük a sütőporral és rászitáljuk a felvert tojáshabhoz, majd egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk. Egy kb. 25×38 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
A krémhez: a tojássárgákat, a kristálycukorral és a vaníliás cukorral egy habverővel habosra, krémesre keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport és a pudingport, majd lassan a tejet is hozzáadagoljuk. Alaposan elkeverjük és mérsékelt lángon felfőzzük, besűrítjük a krémet. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni. A lágy margarint habosra keverjük a porcukorral és a pudingos krémhez adagoljuk. Amikor a tészta is kihűlt, rákenjük a csokis krémet és a hűtőbe tesszük néhány órára (vagy akár egy éjszakára). Másnap kockákra vágjuk, és a kockákat a habfixálóval, és a cukorral keményre vert tejszínhabrózsákkal díszítjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.