Csirkesaláta főtt tojással juharszirupos öntettel

ekkor

 

 

Csodálatos saláta, ami főétel is lehet egyben.
Nagyon ízletes és laktató is, viszont kevés kalóriával! Ezért egy alacsony kalóriatartalmú étrendben is megállja a helyét. A megmaradt sült, illetve grill csirkét újrahasznosíthatjuk, így még véletlenül sem pocsékolunk semmit. A Csirkés cézár saláta a’la Sylvia után jöjjön egy újabb kedvenc salátám:

Hozzávalók 4 főre:

A salátához:

  • 10 dkg rukkola
  • fél kígyóuborka
  • 3-4 darab retek
  • 2 db paradicsom
  • 2 db tv paprika
  • 2 szál újhagyma
  • 4 db főtt tojás
  • kb. fél grill csirke

Az öntethez: 

  • 6 ek juharszirup
  • 1 ek dijoni mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek balzsamecet
  • 10 ek olivaolaj
  • só-, bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

A rukkolát ízlésesen elrendezzük a tányérokon. Az újhagymát felkarikázzuk, a paradicsomot, a retket és a paprikát apróra vágjuk. Ezeket a zöldségeket elrendezzük a rukkola tetején, a közepére helyezünk egy főtt tojást félbe vágva. A grillcsirkét a csontról lefejtjük és felszeleteljük.
Az öntet hozzávalóit egy tálkában összekeverjük. A grillhúst szintén a zöldségek között elrendezzük és az öntettel meglocsolva tálaljuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.