Bolognai rakott krumpli

ekkor

 

Imádom a rakott ételeket. Sok finomságot egy sütőedénybe pakolok, zöldségeket, husikat együtt és megsütöm. Praktikus, egyszerű megoldás, és még finom is. A Rakott krumpli és a Rakott krumpli darált hússal után jöjjön egy újabb, de ezúttal egy olaszos változat. Bolognai rajongók imádni fogják. Higgyétek el, nem csak a Bolognai spagetti lehet ízletes, így burgonyával is nagyon szuper és nem a megszokott!

Hozzávalók 4 főre:

  •  1,5 kg burgonya
  • fél kg darált sertéshús
  • 3 dl paradicsomszósz
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olaj
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk oregánó
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 kk rozmaring
  • 3 db paradicsom
  • 1 pohár (150 g) tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg mozzarella sajt

 

 

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és vékony szeletekre vágjuk, majd egy vajjal kikent tepsibe, illetve tűzálló tálba rendezzük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk és apróra, finomra vágjuk. Ezután forró olajban megdinszteljük és hozzáadjuk a darált húst. Fehéredésig, körülbelül 5-10 percig sütjük, majd felöntjük a paradicsomszósszal és felfőzzük. Sózzuk, borsozzuk és a többi fűszert, a bazsalikomot, oregánót, rozmaringot, kakukkfüvet is hozzáadjuk. További 10 percig főzzük. Az elkészült húsos ragut a burgonyára öntjük. A megmosott paradicsomokat szeletekre vágjuk és elrendezzük a darált húson. A tejfölt és a tejszínt összekeverjük és meglocsoljuk vele az étel tetejét. A sajtokat lereszeljük és megszórjuk vele.
200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 1 óra alatt készre sütjük.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.