Barbecue csirkemell sajttal és baconnel töltve

ekkor

 

 

 

Amerikában “Hasselback Hunters Chicken” – Vadász csirke néven ismert ez az étel, ami egy klasszikus pub ételnek számít náluk. Búcsúzz el az unalmas csirkemelltől! Ez egy isteni recept,  hogy  csirkemellből egy ízletes ételt készíts: a szalonna, a cheddar sajt és a barbecue szósz, így együtt mindez, hihetetlenül finom.

Hozzávalók 4 főre:

 

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított, nem vékony csirkemellet körülbelül 1 cm-ként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Egy nagy, kiolajozott serpenyőbe, vagy tepsibe fektetjük őket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A szalonnát csíkokra, a sajtot kis hasábokra vágjuk és mindegyik zsebecskébe egy-egy szalonnát, illetve sajtot fektetünk. A BBQ szószt, a paradicsompürét, a kakukkfüvet és egy csipet sót összekeverjük.  Ezzel a mártással meglocsoljuk a csirkemelleket. 180 fokra (ha van, légkeveréses) előmelegített sütőben, körülbelül 45 perc alatt készre sütjük. Friss petrezselyemzölddel megszórjuk és tepsiben sült burgonyával, vagy hasáb burgonyával tálaljuk.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.