Banános, nutellás, mascarponés pohárkrém

ekkor

 

 


Ki találta fel a pohárkrémeket? Azt nem tudom. 🙂
De azt igen, hogy miért. Az embernek nem mindig van kedve a sütéshez, de az édességhez szinte mindig! 🙂  Ha te is így vagy ezzel, akkor próbáld ki egyszerű, de nagyon finom, krémes, nutellás, banános desszertemet.
Kiváló, gyors vendégváró.


Hozzávalók 4 főre (4 pohár):

  • 1 csomag (140 g) győri édes zabfalatok keksz
  • 3 db banán
  • 8 ek nutella
  • 1 pohár (125 g) görög natúr joghurt
  • 25 dkg mascarpone
  • 8 ek méz

Elkészítés:


A kekszet egy zacskóba tesszük és egy sodrófával durvára törjük. A meghámozott banánokat karikákra vágjuk. A mascarponét simára keverjük a mézzel és a joghurttal. Kiválasztunk 4 darab öblösebb poharat és a krém felét elosztjuk az aljukban. Erre helyezzük a banánkarikák felét, majd rászórjuk a keksz felét és megcsorgatjuk a mikróban enyhén felmelegített nutella felével. Ezután elosztjuk a maradék krémet, a banánt, a maradék kekszmorzsát és a nutellát rajtuk. Egy karika banánnal és pici kekszmorzsával díszítjük. Azonnal fogyasztható. Ha mégis marad belőle és hűtőbe tesszük, akkor a nutella kissé megkeményedik, ezért mielőtt elpusztítanánk a maradékot, vegyük ki a hűtőből és szobahőmérsékleten várjon a sorsára. 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.