Baconos snidlinges spagetti

ekkor

 



Egy gyors és egyszerű spagetti recept, kezdő háziasszonyok is nyugodtan elkészíthetik. Mindenki imádni fogja, mert a bacon és tejszín, valamint a snidling és parmezán így együtt nagyon jól passzolnak. Laktató és finom étel.


Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg spagetti
A szószhoz:
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 3 ek olivaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tk liszt
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 csokor snidling
  • 3 ek parmezánsajt
  • só-, bors ízlés szerint
A tálaláshoz:
  • sajtok (parmezán és / vagy trappista, ementáli, stb.)

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós vízben, az előírásnak megfelelően készre főzzük, majd leszűrjük. Az olivaolajat felhevítjük, közben a bacont felcsíkozzuk. A felhevített olajra tesszük a szalonnát és félig megpirítjuk, majd rátesszük a zúzott fokhagymát is. Pár percig együtt pirítjuk, majd a lisztet is hozzákeverjük és fél percig pirítjuk még együtt. Ügyeljünk, hogy ne égjen meg a liszt! Tejszínnel felöntjük és rövid idő alatt besűrítjük a szószt. Ízlés szerint sóval, borssal megszórjuk. A snidlinget felaprítjuk és a tejszínes szószhoz keverjük, majd a lecsepegtetett tésztát is belekeverjük. Néhány evőkanál parmezánsajtot adunk hozzá és frissen, forrón tányérra szedjük. Aki szereti még több sajtot tehet rá ízlése szerint.

Tipp: amikor a szósz és a tészta is elkészül, csak a szükséges mennyiséget keverjük össze, amit rögtön tálalunk is. Mivel, ha állni hagyjuk a tésztát a szószban, felszívja a tejszínt. Kiszárad és már nem lesz olyan élvezetes a spagettink.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.