Amerikai krémes

ekkor

 

 

 

Ha habos, krémes egyszerű süteményre vágysz, akkor kápráztasd el szeretteidet ezzel a krémessel! Garantálom, nem leszel egyedül, aki nem tud majd neki ellenállni.
Bárki aki megkóstolja, a hatása alá fog kerülni. 🙂 Nagyon finom.

Hozzávalók 6-7 főre:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 7 db tojássárgája
  • 2 ek holland kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • 12 ek víz
  • 2 ek olaj

A krémhez:

  • 7 db tojásfehérje
  • 10 ek cukor
  • 2 cs főzős vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej

A tetejére:

  • 4 dl cukrozott habtejszín
  • 5 dkg reszelt étcsokoládé

 

 

Elkészítés:

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát egy sütőpapírral bélelt, körülbelül 38×26 cm-es tepsibe simítjuk. Körülbelül 15 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
Amíg a piskóta sül,  elkészítjük a krémet. A tojásfehérjéket egy kevés cukorral kemény habbá verjük.
A pudingporból, a maradék cukorból és a tejből, a szokott módon sűrű pudingot főzünk. Még melegen összekeverjük a habbal és a tészta tetejére kenjük. Visszatesszük a sütőbe és még körülbelül 10 percig sütjük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A süteményt tetejét reszelt csokoládéval díszítjük. Pár órát a hűtőben pihentetjük és utána már fogyasztható is.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.