Almás krémes

ekkor

 

 

Egy lágy és könnyű tészta a vaníliás krémmel és az édes, fahéjas, almás töltelékkel, egyszerűen tökéletes hármast alkot. Ráadásul nem csak az ízlelőbimbóknak, hanem a szemnek is csemege. A kész süteménynek jót tesz, ha pár órát pihentetjük, mielőtt kockára vágva tálaljuk.

Hozzávalók 5-6 főre:

  • 5 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • pici só
  • 2 ek holland kakaópor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl víz
  • 1 kg alma
  • 1 tk őrölt fahéj

A krémhez:

  • 2 csomag vaníliás főzős pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 0,5 liter tej
  • 20 dkg margarin
A tetejére:
  • 2 ek tortadara

 

 

Elkészítés:

A tojássárgákat a cukorral, olajjal, vízzel, habosra keverjük. Majd a sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, végül a tojások kemény habját óvatosan beleforgatjuk. Egy normál tepsit (kb. 32×24 cm) alufóliával kibélelünk, kivajazzuk az alját és beterítjük a vékonyra szeletelt, hámozott almával és fahéjjal meghintjük. Ráöntjük a tészta felét, a másik felébe belekeverjük a kakaóport, és azt is ráöntjük az almára, majd egy kanállal óvatosan összemárványozzuk. Közepesen meleg (180 fok alsó-felső sütés) sütőben körülbelül 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e.
Közben a két pudingot a tejjel, cukorral megfőzzük, ha kihűlt a margarinnal krémesre keverjük. A kihűlt tésztát kifordítjuk a tepsiből, a fóliát eltávolítjuk, a krémet rákenjük az almás felére, majd a tetejét tortadarával, vagy kakaóval meghintjük.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.